Pompoenpesto

Pompoenpesto, speciaal voor de gezellige herfstperiode. Een lekkere homemade pompoenpesto gemaakt van flespompoen met Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitjes, salie op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper. De zoete smaak van de pompoen, in combinatie met de knoflook en verse salie is echt heel bijzonder.

Pompoenpesto

Deze pesto ontstond toen ik laatst deze Pasta Pompoenpesto met Chorizo maakte. Ik gebruik een zak flespompoenstukjes van de Albert Heijn. Die stukjes zijn hard, maar mijn Magimix kan dat prima aan! En het is echt zo vreselijk lekker. Gebruik je liever een hele pompoen? Zorg dan wel dat je die in stukjes hakt, voordat je het in de keukenmachine doet.

Pasta Pompoenpesto met Chorizo

Naast deze Pasta Pompoenpesto met Chorizo heb ik nog een paar lekkere pastareceptjes voor je!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Pompoenpesto

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 250 gram flespompoen
  • 50 gram Parmazaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • verse salie
  • pijnboompitjes
  • zeezout
  • zwarte peper

Pompoenpesto

Instructies:

  • Pureer de flespompoen met 1 teen knoflook, de Parmezaanse kaas (houd een beetje achter voor de garnering), wat verse salie, een scheutje olijfolie en de pijnboompitjes tot een romige pesto. Breng deze op smaak met zout en peper.

Pompoenpesto
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Pompoenpesto.