Mosselen en Papillot van de Barbecue met knoflook, witte wijn en kruidenboter; een heel lekker en simpel barbecue recept. Houd jij ook zo van mosselen? Ik vind het altijd zo iets gezellig hebben, een pannetje vol mosselschelpen. Met een leeg schelpje, trek je de mosselen eruit, je doopt ze in een lekker dipje et voilà; genieten. Maar wist je dat je mosselen ook heel makkelijk op de barbecue klaar kunt maken? Als heerlijk pakketje, gevuld met kruidenboter, witte wijn, groente en verse kruiden. Nee? Dan wil je dit receptje proberen!
Dit zijn Mosselen en Papillot. En Papillot is een kookmethode waarbij je eten in een opgevouwen zak of pakket doet voordat je het bakt. Deze mosselen vouw je in aluminiumfolie, samen met allerlei lekkerheden, voordat je ze op de barbecue gaart. de pakketjes vul je groente, verse dragon, peterselie, kruiden en witte wijn. En met een dotje kruidenboter. Die kun je kopen maar zelf maken is echt veel lekkerder!
Mini recept: Kruidenboter
Meng voor de kruidenboter; 125 gram roomboter, fijngesneden verse peterselie, 1 uitgeperste dikke teen knoflook, zeezout en zwarte peper met elkaar.
Naast deze Mosselen en Papillot van de Barbecue met knoflook, witte wijn en kruidenboter heb ik nog veel meer lekkere barbecue receptjes voor je!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
Let op! Laat de mosselen niet te lang op de barbecue liggen. Dan worden ze taai.
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!