Moules à la Normande

Ik ga je kennis laten maken met misschien wel de allerlekkerste mosselen OOIT! Ik weet het, dat is nogal een statement, maar dit recept voor Moules à la Normande is al jaren één van mijn favo’s. Ik ben sowieso gek op een gezellig pannetje mosselen oppeuzelen, maar in combinatie met de romige, knoflookachtige saus waar ik de mosselen in heb gekookt is het echt hemels!

Moules à la Normande. Mijn favo Frankrijk vakantiegerecht. Bordenvol aten we ervan. En dan het liefst na een schaal oesters, een artisjok én met een goed glas witte wijn on the side.

Bij dit pannetje heb ik weinig anders nodig. Een lekker stuk brood en wat boter. Geeoon boter met wat Fleur de Sel. Keep it simple. Gebruik wel echt goede boter. Mijn favo roomboter is een Bretonse karneboter met romige nootachtige smaak. Gewoon van de Appie.

Meer inspiratie voor mosselpannetjes!
Deze Moules à la Normande zijn mijn absolute lievelings maar deze mosselpannetjes zijn ook heel lekker:

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Moules à la Normande

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
10 MIN.
25 MIN.

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • 250 milliliter slagroom (niet opgeklopt)
  • 300 milliliter witte wijn
  • 1 grote witte ui
  • 5 tenen knoflook
  • 20 gram roomboter
  • handje verse peterselie
  • zwarte peper
  • zeezout

Instructies:

  • Snipper de ui. Verwarm de roomboter in de mosselenpan en fruit op laag vuur de ui minimaal 10 minuten.
  • Pers de teentjes knoflook na een minuut op 6 uit boven de pan en fruit lekker mee met de ui.
  • spoel ondertussen de mosselen goed af in een vergiet. Gooi kapotte exemplaren weg. Geef mosselen die ene beetje openstaan een tik om ze te sluiten of gooi anders weg,
  • Voeg nu de slagroom, witte wijn, zeezout en zwarte peper toe aan de ui en knoflook. Roer door en voeg vervolgens de mosselen ook toe aan de pan.
  • Doe de deksel op de pan en kook de mosselen in een paar minuten gaar (schud eventueel af en toe even, zodat de room lekker tussen alle mosselen door kan kruipen). Ze zijn klaar als alle mosselen opstaan.
  • Serveer de mosselen met verse peterselie, brood, goede boter en een salade.

Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Moules à la Normande.